Jobba som stafettläkare & hyrläkare

Läkare

Curaliv har funnits i många år men vi som grundat företaget har längre erfarenhet än så i branschen. Vi erbjuder jobb som hyrläkare eller stafettläkare som det också heter, inom hela Sverige från norr till söder – i städer och på landsbygden. Du behöver således inte ha kontakt med flera olika företag för att få tillgång till uppdrag i alla regioner – vi förmedlar uppdrag i samtliga regioner.

Jobba som hyrläkare

Med oss i ryggen kan du utvecklas hur du vill och få nya karriärmöjligheter genom att bredda både ditt CV och din kompetens. Arbeta som hyrläkare på en vårdcentral, ett sjukhus, en privatklinik eller på andra sjukvårdsinrättningar som behöver stor kompetens. Hos oss får du konkurrenskraftiga villkor och en möjlighet till anställning av de mest seriösa aktörerna.

Begreppet “hyrläkare” – Jobba var du vill när du vill

Ett jobb som hyrläkare eller stafettläkare innebär att du arbetar som konsult på en vårdcentral, sjukhus eller någon annan vårdinrättning, istället för att ha en vanlig tillsvidareanställning. På så sätt kan du själv välja hur mycket eller lite du vill arbeta, när du vill arbeta samt hur lång tid uppdraget ska vara. Du kan själv välja att vara anställd hos Curaliv eller fakturera oss som egenföretagare. Har du funderat på att starta eget bolag men vet inte riktigt hur eller vad det innebär, så kolla med oss så är vi behjälpliga.

Många bemanningsläkare tycker att just denna arbetsform är positiv och gynnsam eftersom det innebär en större frihet både karriärmässigt och geografiskt.

Här kan du läsa om Curaliv som bemanningsföretag för läkare.

Skräddarsydda upplägg med förmånliga villkor

Vi på Curaliv ser till att alla våra hyrläkare ska känna sig trygga med tillvaron genom att erbjuda olika villkor:

  • Boenden. I de flesta regionerna bokar vi och bekostar ditt boende när du är ute på uppdrag. Vi har ett stort kontaktnätverk när det kommer till olika boendeformer, även ute i glesbygden. I storstadsregionerna har många konsulter egna boenden men även där kan vi vara behjälpliga med boendet. Vi har även förmånliga avtal med flera hotellkedjor för de konsulter som föredrar denna boendeform.
  • Anpassade upplägg. Vi skräddarsyr ett upplägg som passar just dig och din livs- och arbetssituation. Tala med oss så tar vi fram det bästa upplägget tillsammans!
  • Försäkring genom Trygg-Hansa. Alla anställda på Curaliv är fullt försäkrade under sina uppdrag för största trygghet. Oavsett om det gäller eget olycksfall, skador på regionens utrustning eller personal, så kan våra anställda känna sig trygga i sitt arbete.
  • Tjänstepension. Vi ordnar ett upplägg enligt dina önskemål, beroende på om du vill pensionsspara privat eller om du vill ha tjänstepension från oss ordnar vi det!
  • Trygghetsjour dygnet runt. Behöver du brådskande hjälp av oss under någon av dygnets 24 timmar? Vår trygghetsjour är tillgängligt dygnet runt alla dagar på året! Oavsett om det gäller problem med boendet, olycksfall eller annat oförutsett.

Arbeta som hyrläkare – Anställd eller fakturera via eget företag?

Genom arbete som hyrläkare kan du välja två vägar:

  • Vara anställd via Curaliv
  • Fakturera via ditt eget företag

Med dessa alternativ får du större möjligheter att planera din inkomst.  Om du väljer att vara anställd via oss får du din lön på timbasis som en vanlig timanställning. Och om du har eget företag fakturerar du oss din ersättning och tar ut lön eller utdelning från ditt företag till lägre beskattning, valet är ditt!

Läs mer om fördelarna med att jobba som bemanningsläkare.

Rekryteringsprocessen

Är du nyfiken på att jobba som hyrläkare? Vi samarbetar med nästan samtliga större vårdgivare i Sverige. Fyll i dina uppgifter på vår hemsida och skicka in en intresseanmälan så återkommer vi till dig och går igenom de lämpliga uppdragen för dig. Sedan är du ett steg närmare att bygga bredda din erfarenhet och upp din meritlista!

Låt oss planera för ditt framtida uppdrag som hyrläkare

Inväntar du din svenska läkarlegitimation eller specialistbevis? Kasta inte bort din tid. Det är en bra idé att vara ute i god tid då många uppdrag tillsätts med god framförhållning. Hör därför av dig till oss tidigt så kan vi tillsammans planera och göra klart förarbetet så är du redo att börja jobba när det är dags!

Inte legitimerad ännu?

Generellt är det ganska svårt att arbeta som stafettläkare innan man har fått sin svenska läkarlegitimation. Är du ännu inte legitimerad men förväntas erhålla svensk läkarlegitimation framöver, får du gärna höra av dig till oss i väntan på din legitimation, så kan vi planera för ett framtida uppdrag som stafettläkare.

Intresseanmälan

Funderar du på att arbeta som hyrläkare, eller vill ha mer info kan du använda nedanstående formulär, så återkommer vi till dig snarast. I fältet önskemål kan du ange lite kort din erfarenhet och var du önskar arbeta.

Ett par av våra läkare tycker till

Jag blev av en kollega rekommenderad Curaliv och har sedan dess enbart arbetat med dem. Alex som är min kontaktperson är bland de ärligaste och ödmjukaste personerna jag kommit i kontakt med. Jag får aldrig några dåliga överraskningar under mina uppdrag, utan allt som utlovas införlivas. Även om lönen inte är viktigast har faktiskt Curaliv erbjudit mig de bästa villkoren bland de bemanningsbolag jag arbetat med. Eva Karlsson

Allmänläkare

Jag har normalt min fasta anställning hos landstinget och arbetar extra via Curaliv vid jourkomp och andra ledigheter. Varje gång jag hör av mig så ordnar dem snabbt fram ett bra uppdrag med bra ersättning. Det hela går väldigt smidigt och utan krångel. Curaliv kommer definitivt att vara mitt förstahandsval i branschen. Ulf Persson

ST-läkare

Curaliv erbjuder

Konkurrenskraftig lön

Vi skulle vilja påstå att vi har ett av marknadens absolut bästa villkor för stafettläkare.
1

Flexibilitet

Vi lyssnar på våra stafettläkare och anpassar oss efter deras behov. Uppdragens tidpunkt, omfattning och geografiska område bestämmer du.

Högklassig service

Vi anstränger oss för att möta dina önskemål och skräddarsyr uppdrag så det passar alla. Vi hjälper dig med det praktiska kring resa/boende och nöjer oss inte förrän du är nöjd.

Trygghetsjour dygnet runt, året runt

Vi finns till för våra stafettläkare dygnet runt vid akuta och oförutsedda problem – oavsett om det är under resan, på boendet eller i det kliniska arbetet kan varje stafettläkare kontakta oss via vårt journummer..