Läkare i Norge

Läkare i Norge

Curaliv erbjuder uppdrag för legitimerade läkare och specialistläkare inom både primärvård och slutenvård. Vi hjälper dig hitta rätt uppdrag utifrån din kompetens och dina önskemål och du kan välja var du vill jobba då vi har uppdrag över hela Norge. 

Att jobba som läkare i Norge

Svenska läkare har gott rykte i Norge då många håller hög kompetens och är lojala medarbetare. Därför är vi noga med att välja uppdrag och kandidater med omsorg. När du arbetar som bemanningsläkare för Curaliv kan du känna dig trygg under hela processen. Som anställd hos oss är du alltid fullt försäkrad under ditt uppdrag och om du behöver komma i kontakt med oss är vi tillgängliga dygnet runt. 

Norsk läkarlegitimation

För att kunna arbeta som hyrläkare i Norge behöver du ha norsk läkarlegitimation och specialistbevis. Om du känner dig osäker hur du ska gå tillväga är det bara att höra av dig till oss så hjälper vi dig. Vi ordnar även det praktiska som resa och boende i Norge under ditt uppdrag.

Här kan du läsa om Curaliv som  bemanningsföretag för läkare i Norge.

Löntagare eller fakturera med eget bolag

Om du är anställd hos oss och är löntagare behövs ett norskt D-nummer (personnummer). Då deklarerar man och betalar skatt i Norge. Är du egenföretagare behövs ett norskt organisationsnummer som registreras i Brønnøysundregistret. Hör av dig till oss så kan vi hjälpa dig. 

Arbeta som hyrläkare – Anställd eller fakturera via eget företag?

Genom arbete som hyrläkare kan du välja två vägar:

  • Vara anställd via Curaliv
  • Fakturera via ditt eget företag


Med dessa alternativ får du större möjligheter att planera din inkomst.  Om du väljer att vara anställd via oss får du din lön på timbasis som en vanlig timanställning. Och om du har eget företag fakturerar du oss din ersättning och tar ut lön eller utdelning från ditt företag till lägre beskattning, valet är ditt!

Läs mer om fördelarna med att jobba som bemanningsläkare i Norge.

Rekryteringsprocessen till Norge

Är du nyfiken på att jobba som hyrläkare i Norge? Vi samarbetar med nästan samtliga större vårdgivare i Norge. Fyll i dina uppgifter på vår hemsida och skicka in en intresseanmälan så återkommer vi till dig och går igenom de lämpliga uppdragen för dig. Sedan är du ett steg närmare att bygga bredda din erfarenhet och upp din meritlista!

Inte legitimerad ännu?

Generellt är det ganska svårt att arbeta som stafettläkare innan man har fått sin svenska läkarlegitimation. Är du ännu inte legitimerad men förväntas erhålla svensk läkarlegitimation framöver, får du gärna höra av dig till oss i väntan på din legitimation, så kan vi planera för ett framtida uppdrag som stafettläkare i Norge.

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för att arbeta som läkare i Norge.I fältet önskemål kan du ange lite kort din erfarenhet och var du önskar arbeta.

Ett par av våra läkare tycker till

"Curaliv erbjudit mig de bästa villkoren bland de bemanningsbolag jag arbetat med."

Jag blev av en kollega rekommenderad Curaliv och har sedan dess enbart arbetat med dem. Alex som är min kontaktperson är bland de ärligaste och ödmjukaste personerna jag kommit i kontakt med. Jag får aldrig några dåliga överraskningar under mina uppdrag, utan allt som utlovas införlivas. Även om lönen inte är viktigast har faktiskt Curaliv erbjudit mig de bästa villkoren bland de bemanningsbolag jag arbetat med.
Eva Karlsson
Allmänläkare

"Väldigt smidigt och utan krångel.
Curaliv kommer definitivt att vara mitt förstahandsval"

Jag har normalt min fasta anställning hos landstinget och arbetar extra via Curaliv vid jourkomp och andra ledigheter. Varje gång jag hör av mig så ordnar dem snabbt fram ett bra uppdrag med bra ersättning. Det hela går väldigt smidigt och utan krångel. Curaliv kommer definitivt att vara mitt förstahandsval i branschen.
Ulf Persson
ST-läkare

Curaliv erbjuder

Konkurrenskraftig lön

Vi skulle vilja påstå att vi har ett av marknadens absolut bästa villkor för hyrsköterskor.

Flexibilitet

Vi lyssnar på våra hyrsköterskor och anpassar oss efter deras behov. Uppdragens tidpunkt, omfattning och geografiska område bestämmer du.

Högklassig service

Vi anstränger oss för att möta dina önskemål och skräddarsyr uppdrag så det passar alla hyrsköterskor. Vi hjälper dig med det praktiska kring resa/boende och nöjer oss inte förrän du är nöjd som hyrsköterska.

Trygghetsjour dygnet runt, året runt

Vi finns till för våra hyrsköterskor dygnet runt vid akuta och oförutsedda problem – oavsett om det är under resan, på boendet eller i det kliniska arbetet kan varje hyrsköterska kontakta oss via vårt journummer.